FUTURE LABS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Καινοτομία - Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Αναδυόμενες τεχνολογίες στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει δημιουργηθεί μία νέα δομή, τα Εργαστήρια του Μέλλοντος (Future Labs), τα οποία στοχεύουν στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα καινοτομίας, δραστηριοποίησης στην ψηφιακή κοινωνία και οικονομία και επαφής με σύγχρονες, αναδυόμενες τεχνολογίες.

Βασική επιδίωξη των Future Labs αποτελεί η υποστήριξη του τουριστικού τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, η υποστήριξη της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, η υποστήριξη και ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και της πολιτιστικής ταυτότητας καθώς και της επιχειρηματικότητας μέσω της προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών.

Στο πλαίσιο αυτό τα Future Labs, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προσφέρουν μία σειρά υπηρεσιών προς ενδιαφερόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίες κατά την περίοδο της υλοποίησης του έργου παρέχονται δωρεάν, για την υποστήριξή τους αλλά και την ανάληψη κοινών δράσεων.

Το Future Lab του Νοτίου Αιγαίου εδράζεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και βρίσκεται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου φορέα για την παροχή υποστήριξης και την ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Για την περισσότερο εστιασμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων έχει αναπτυχθεί ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αρχικής διερεύνησης του τομέα ενδιαφέροντος και εφαρμογής του κάθε φορέα ώστε να έρθουμε σε επαφή για την υποστήριξη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να βρεθεί στον σύνδεσμο https://sa-flabs.aristeia.aegean.gr/needsurvey/

Επίσης στην επισυναπτόμενη σύντομη παρουσίαση παρατίθενται βασικές πληροφορίες αναφορικά με τα Future Labs του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Future Lab Νοτίου Αιγαίου και τη δραστηριότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑFUTURE LABS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ