ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Αγαπητά μέλη μας,

σας παραθέτουμε μία σύντομη ενημέρωση για τρέχοντα θέματα:

 

Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες.

Απευθύνεται σε: Φορείς, Επιχειρήσεις

Απευθύνεται ειδικά σε: Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ΟΤΑ α’ βαθμού (Δήμοι), Επιχειρήσεις (Α.Ε., Ο.Ε./Ε.Ε, Ι.Κ.Ε, ΕΠΕ).

Αντικείμενο/στόχος: η βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες και των συναφών με αυτές εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες στον προορισμό. Για το σκοπό αυτό, χρηματοδοτεί την ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών σε παραλίες της χώρας, προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα. Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 30/09/2024. Η περίοδος υποβολής των προτάσεων δύναται να λήξει σε χρόνο ενωρίτερο της ανωτέρω προσδιοριζόμενης ημερομηνίας, σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο https://greece20.gov.gr/?calls=veltiosi-kai-tropopoiisi-tis-prosvasimotitas-stis-ellinikes-paralies

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2024.

Μάθετε περισσότερα εδώ: Τουρισμός για Όλους 2024 | Vouchers.gov.gr 

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18347

 

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το διορισμό των έντεκα (11) μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: Παρασκευή 21/06/2024 και ώρα 15:00

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18340

 

Πρόσκληση με τίτλο «Ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού» για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18339

 

Ολοκληρωμένη δράση κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων ηλικίας 25-45 ετών

Σκοπός: Η κατάρτιση 10.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και η δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψή τους.
Δικαιούχοι: Ιδιωτικές επιχειρήσεις, με προτεραιότητα σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://www.dvpa.gov.gr/proghrammata-anoikhta 

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18346

 

Προδημοσίευση Πρόσκλησης για τη «Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (ΝΘΕ) για ανέργους σε επιχειρήσεις στους τομείς της στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Μέσω της πρόσκλησης θα υποστηριχθεί η απασχόληση ανέργων με αυξημένα τυπικά προσόντα σε επιχειρήσεις, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), σε επιχειρήσεις των τομέων και των κλάδων αιχμής της περιφερειακής οικονομίας, σύμφωνα με τις περιφερειακές απολήξεις της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. 

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18280

 

Νέα Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Βασικός στόχος της Δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18308

Νέα Δράση Στρατηγικής Σημασίας του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» - (antagonistikotita.gr)

 

«Επιχειρηματικός Κόμβος» ΕΕ-EU Business Hub / Connecting EU Companies with Japan and The Republic of Korea Explore the market, increase visibility, network, and develop strategic partnerships!

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18360

 

Διεθνής Έκθεση υπαίθριων δραστηριοτήτων ISPO OutDoor (Μόναχο, 3 - 5 Ιουνίου) και 3-5 Δεκεμβρίου 2024

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18356

 

Επιχειρηματική Αποστολή στο Κάιρο από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, 28 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2024

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18328

 

Διοργάνωση Οικονομικού Φόρουμ Μογγολίας (Ουλάν Μπατόρ, 8-9.07.2024)

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18358

 

Εσείς συμπληρώσατε το ερωτηματολόγιο? Αν όχι ακόμα, κάντε το τώρα! Μέσα από το σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScZEjxRrnHWEXkIBu0f4NZDOcgPmhw-yAzpuq66qnnmfMGmYw/viewform  

Καλούμε τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Ρόδο να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον παραπάνω σύνδεσμο και να ωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στη δράση WAR ON PLASTIC !

Οι Επιχειρήσεις μας κηρύσσουν τον πόλεμο στο πλαστικό μιας χρήσης

Κύριος στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και ενός εκτενούς δικτύου επιχειρήσεων για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών στο νησί της Ρόδου έως το 2027 (όλα τα πλαστικά που μπορούν να αποφευχθούν, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών μιας χρήσης και των συσκευασιών). Για την επίτευξη αυτού του στόχου το «The Rhodes Co Lab» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναλαμβάνει την οργάνωση, καθοδήγηση και σε τελικό στάδιο διαφημιστική προώθηση των επιχειρήσεων και οργανώσεων που θα συμμετάσχουν ενεργά στον πρόγραμμα. https://www.ebed.gr/Page/display_page/18154

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ.

Νέα τμήματα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ & ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2024

 

  • Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 & ώρες : 8:30-13:00  
  • Δευτέρα 23 & Τρίτη 24  Σεπτεμβρίου 2024 & ώρες : 4:30-9:00  

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά θα έχουν όσοι έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 και ώρα 14:00  (ή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων)

Μετά την αποστολή της αίτησή σας μπορείτε να παραλάβετε από το ΚΕΚ προσωρινή βεβαίωση ένταξή σας σε σεμινάριο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυχόν έλεγχο από αρμόδιους φορείς.

Σε περίπτωση συμπλήρωσης των παραπάνω τμημάτων θα δημιουργηθούν νέα σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ενώ αν δεν συμπληρωθεί σε ορισμένα ο ελάχιστος αριθμός ατόμων θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για νέες ημερομηνίες.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει το προηγούμενο διάστημα ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μόλις καταβάλουν το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου θα πρέπει να  δηλώσουν τμήμα της επιλογής τους στο email kekgendam@gmail.com το συντομότερο δυνατό και πριν από την καταληκτική ημερομηνία ώστε να διασφαλίσουν θέση.

https://www.ebed.gr/Page/display_page/18303

 

Επιπλέον, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι:

Παραμένει σε εξέλιξη και η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των μελών μας μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/16oavRxN2U90zJtP_l2_YngB6GeWAdpZ7KTVwveOgAxM/edit

 

Παραμένει ανοικτή η φόρμα εγγραφής επιχειρήσεων Θαλάσσιου Τουρισμού για την προβολή τους μέσα από δράσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού στα Δωδεκάνησα, καλούμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τρίπτυχο yachting - sailing - watersports καθώς και σε λοιπές δραστηριότητες που αφορούν την αναψυχή στη θάλασσα να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα https://docs.google.com/forms/d/1ld4JQ0Y3vZOm72dDP547cpkIv4dr146bHTuFdM4mT7M/edit

Τα στοιχεία αυτά θα καταχωρηθούν στον ηλεκτρονικό οδηγό του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου https://visit12islands.gr/ και θα χρησιμοποιηθούν γενικότερα σε δράσεις προβολής - προώθησης του κλάδου του Θαλάσσιου Τουρισμού στα Δωδεκάνησα. 

Η πρόσκληση αυτή αφορά αφενός επιχειρήσεις που καταχωρούνται για πρώτη φορά, αφετέρου εκείνες που είχαν ήδη καταχωρηθεί από προηγούμενη χρονιά, ώστε να συμπεριληφθούν τυχόν αλλαγές που έχουν προκύψει. 

 

Παραμένει ανοικτή η φόρμα εγγραφής στη λίστα επιχειρήσεων που παράγουν/τυποποιούν προϊόντα στα Δωδεκάνησα

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διατηρεί λίστα με επιχειρήσεις που παράγουν ή/και τυποποιούν προϊόντα στο Νομό Δωδεκανήσου. Τη λίστα αυτή διανέμει σε ενδιαφερόμενους που αναζητούν συνεργασίες και την αξιοποιεί σε πλήθος δράσεων δικτύωσης. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στη λίστα αυτή μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1yhYBnMQuduWK6oCmRisJEa2BTYv695LgNwTuYUJ2VPs/edit

 

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ενημερώνεστε για δράσεις του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και άλλα θέματα που πιθανώς σας ενδιαφέρουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του φορέα www.ebed.gr καθώς και τη σελίδα μας στο www.facebook.com/ebed12

 

Με εκτίμηση,

 

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Τμήμα  Εμποροβιομηχανικών &

Επαγγελματοβιοτεχνικών θεμάτων

Γρηγορίου Λαμπράκη 8, 85131 Ρόδος

τηλ: +30 22410 44288

e-mail: tsampikaki@ebed.gr