ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

Μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για το μέλλον, αφενός των πνευματικών δικαιωμάτων και των Ελλήνων δημιουργών, αφετέρου των καταστηματαρχών που προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους ενάντια σε όλες τις εξωτερικές πιέσεις, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» πρωτοπορούν με μία συνεργασία που αλλάζει πλέον το τοπίο είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Στις 13 Ιουνίου 2017, οι δύο φορείς υπέγραψαν συμφωνία, μέσω της οποίας προσφέρεται στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για τον λόγο αυτό, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προσκαλεί τα μέλη του να αξιοποιήσουν εφόσον το επιθυμούν την συμφωνία αυτή, ως μία αναγκαιότητα που θα αποτινάξει το καθεστώς των εισπρακτόρων και θα δώσει τέλος στις ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που διέσυραν επί χρόνια το πνευματικό δικαίωμα στη χώρα και εξάντλησαν οικονομικά τους Έλληνες καταστηματάρχες.

ΠΟΣΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ-ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Η διαδικασία για την εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

Το ενδιαφερόμενο μέλος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του, προσέρχεται στο Επιμελητήριο λαμβάνει γνώση του συμφωνηθέντος αμοιβολογίου και συμπληρώνει την «Αίτηση Χρήστη Μέλους Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου» .

 

Συγκεκριμένα:
α) Συμπληρώνει την επωνυμία και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας του.
β) Με βάση τον ΣΤΑΚΟΔ της δραστηριότητας που ασκεί επιλέγει με δική του ευθύνη και συμπληρώνει ποιο προϊόν από τον Πίνακα Διαπραγμάτευσης θέλει να αξιοποιήσει.
γ) Υπογράφει και σφραγίζει την Αίτηση του.
δ) Ο αρμόδιος υπάλληλος ελέγχει εάν το μέλος είναι ταμειακά ενήμερο για το τρέχον έτος και εφόσον είναι ή εφόσον τακτοποιήσει την συνδρομή του τρέχοντος έτους, η αίτηση του μέλους πρωτοκολλείται.

Τα Επιμελητήριο εκδίδει αμέσως το «Έντυπο πληρωμής Συμφωνηθέντος Αμοιβολογίου μεταξύ ΚΕΕΕ – Αυτοδιαχείρισης για χρήση Πνευματικών Δικαιωμάτων» όπου αναγράφονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί της «Αυτοδιαχείρισης» καθώς και το ποσό συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έντυπο σφραγίζεται και υπογράφεται από το Επιμελητήριο και παραδίδεται στο χρήστη προκειμένου να γίνει η κατάθεση στην Τράπεζα.

 

Στο τέλος κάθε ημέρας ο αρμόδιος υπάλληλος θα κοινοποιεί μέσω e-mail ή fax στην «Αυτοδιαχείριση» προκειμένου να λάβει γνώση, τις αιτήσεις μελών τις οποίες δέχθηκε στο Επιμελητήριο.

 

Μόλις εμφανιστεί το ποσό κατάθεσης του χρήστη στον τραπεζικό λογαριασμό της «Αυτοδιαχείρισης», γίνεται ταυτοποίηση με την αντίστοιχη Αίτηση και αποστέλλεται με e-mail ή fax στο Επιμελητήριο το τιμολόγιο – ετήσια άδεια και ο κωδικός με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming. Άμεσα θα εκτυπώνεται από το Επιμελητήριο και θα παραδίδεται στο χρήστη προκειμένου να το αξιοποιεί.

Οι χρήστες θα ενημερώνονται και θα παραλαμβάνουν από το Επιμελητήριο μας τα συγκεκριμένα έντυπα και θα εισέρχονται στη Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει:

 

ØΆδεια Δημόσιας Εκτέλεσης Μουσικής

ØΠοιοτικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από 12 θεματικά κανάλια 24 ώρες το 24ωρο

ØΠροσιτές τιμές από Αμοιβολόγιο κοινής διαπραγμάτευσης 

Λειτουργία Web Radio

Το ρεπερτόριο των μελών της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ διατίθεται στους χρήστες σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού, ταυτόχρονα με την αποστολή τιμολογίου για την ετήσια Άδεια τους. Με τον κωδικό αυτόν οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες της υπηρεσίας του οργανισμού 24 ώρες το 24ωρο. 
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας είτε online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.

Αυτή τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες:

• ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 
• ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
• ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ
• ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
• ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ - BACKGROUND MUSIC
• FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS
• ETHNIC & WORLD MUSIC
• POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA
• JAZZ, BLUES, WOLRLD FUSION
• DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)
• LOUNGE & CHILL OUT MUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων, δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα email με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής, μαζί με την Άδεια του Οργανισμού.

Υπεύθυνος για το ρεπερτόριο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και για τεχνικά θέματα: 
Αναστάσης Γρίβας, τηλ. 210 3252992, κιν. 6973 234298 - email: agrivas@autodia.gr

Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Συντονιστή της ΚΕΕΕ για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, κ. Στυλιανό Μωραΐτη στα τηλέφωνα του Επιμελητήριου Ξάνθης 2541022533 (εσωτ. 5), 2541064213, 6932721023

Επισημαίνουμε ότι η ένταξη των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην συμφωνία δεν τις απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής αμοιβών για συγγενικά δικαιώματα προς την GEA (GRAMMO-ERATO-APOLLON), η οποία εκπροσωπεί τους μουσικούς παραγωγούς, τους ερμηνευτές και τους μουσικούς).

 

Επίσης η άδεια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ δεν απαλλάσσει τις επιχειρήσεις-μέλη μας από την υποχρέωση λήψης άδειας από τον έτερο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ) στην περίπτωση που η επιχείρηση κάνει χρήση μουσικών έργων των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα διαχειρίζεται η ΑΕΠΙ.