Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ : Διακίνηση έτοιμου φαγητού με οχήματα εντός της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

Η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κανονισμό ελέγχου κυκλοφορίας της, (υπ’ αριθμ.392/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου ) ισχύει γενική απαγόρευση εισόδου οχημάτων στη Μεσαιωνική πόλη.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης (άρθρο 9, εδάφιο 10) τα δίκυκλα οχήματα διακίνησης έτοιμων φαγητών (delivery), υπό τον όρο ότι θα είναι ηλεκτροκίνητα ή ποδήλατα.
Συνεπώς η είσοδος στη Μεσαιωνική πόλη με σκοπό την διακίνηση ετοίμων φαγητών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για τα προαναφερθέντα οχήματα και απαγορεύεται ρητά για όλα τα υπόλοιπα.

Επιπλέον, για όσους κατέχουν ηλεκτροκίνητο δίκυκλο και επιθυμούν εκ νέου να πάρουν άδεια εισόδου στη Μεσαιωνική πόλη, παρακαλούμε όπως προσκομίσουν άμεσα τα κάτωθι δικαιολογητικά :
α) τον Κ.Α.Δ. της επιχείρησης ο οποίος θα αναγράφει ότι η εταιρεία είναι ενεργή και η επιχείρηση εκτελεί έργο Διανομής – Delivery.
β) φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του δίκυκλου οχήματος που να αναγράφει ότι είναι ηλεκτροκίνητο και
γ) υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από την επιχείρηση που να ζητά από τη Δ/νση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων την άδεια εισόδου στη Μεσαιωνική πόλη.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αργυρού Χρίστο στο τηλ. 2241038121.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ρόδου στο σύνδεσμο Διακίνηση έτοιμου φαγητού με οχήματα εντός της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου | Rhodes.gr