Από την Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στη Δωδεκάνησο κα Αλίκη Μοσχή μας κοινοποιήθηκε η ακόλουθη πρόσκληση για συμμετοχή των εστιατορίων της Δωδεκανήσου στην ημέρα Γαλλικής Γαστρονομίας:
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Σεφ Alain Ducasse, διοργανώνουν στις 21 Μαρτίου 2017 την εκδήλωση «Goût de France - Good France». Περισσότεροι από χίλιοι Σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο θα σερβίρουν την ίδια μέρα ένα παραδοσιακό γαλλικό δείπνο στους πελάτες τους. Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και απόλαυσης των γεύσεων της Γαλλίας!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «Goût de France - Good France 2017» :
Η μόνη υποχρέωση του εστιατορίου σας θα είναι να σερβίρετε στους πελάτες σας στις 21 Μαρτίου 2017 ένα μενού εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα.
Εάν το εστιατόριό σας επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορείτε να εγγραφείτε, δωρεάν, στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com συμπληρώνοντας πρώτα μια αίτηση εγγραφής (στα γαλλικά ή τα αγγλικά) και στη συνέχεια προτείνοντας στον ειδικό χώρο της αίτησης ένα μενού γαλλικού τύπου.
Αίτηση εγγραφής στα αγγλικά : http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register
Αίτηση εγγραφής στα γαλλικά : http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφών λήγει στις 25 Ιανουαρίου 2017.
Τα εστιατόρια που συμμετείχαν στην εκδήλωση τις προηγούμενες χρονιές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης όπου είναι ήδη καταχωρημένες οι πληροφορίες που τους αφορούν.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά την εγγραφή σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας (κα Γεωργιάδου : 210-3391036 sissy.georgiadou@diplomatie.gouv.fr)
Για την καλύτερη διοργάνωση, παρακαλούμε ενημερώστε μας απαντώντας στο παρόν μήνυμα για τη συμμετοχή σας ή όχι στο πρόγραμμα.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ :
Χωρίς να θέτονται όρια στην δημιουργικότητά σας, η πρότασή σας θα πρέπει βασίζεται σε συνταγές εμπνευσμένες από τη γαλλική γευσιγνωσία και να ακολουθεί την παρακάτω αναφερόμενη σειρά :
• Ένα απεριτίφ και καναπεδάκια
• Ένα ορεκτικό
• Ένα ή δύο κυρίως πιάτα
• Επιλογή τυριών
• Ένα επιδόρπιο
• Γαλλικά κρασιά και γαλλική σαμπάνια
Φρέσκα προϊόντα, προϊόντα εποχής και τοπικά προϊόντα θα σας βοηθήσουν να παντρέψετε τη γαστρονομική παράδοση της χώρας σας με τη γαλλική κουζίνα. Κάθε μενού θα πρέπει να σέβεται την υγιεινή διατροφή και το περιβάλλον: χωρίς πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι και με πολλά λαχανικά.
Ο καθορισμός της τιμής του μενού παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου. Σας προτείνουμε τη καταβολή 5% επί των εσόδων σε μια ΜΚΟ της χώρας σας που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος.
ΠΡΟΒΟΛΗ:
Η πρωτοβουλία Goût de/ Good France συνοδεύεται από μια εκστρατεία επικοινωνίας διεθνούς εμβέλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες Σεφ να προβάλλουν την κουζίνα τους και την τεχνογνωσία τους παντού ανά τον κόσμο με την ενεργό υποστήριξη των πρεσβειών, τoυ Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Αtout France » και των χορηγών επικοινωνίας « France Media Monde », « TV5 Monde » και « JC Decaux ».
Το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα θα συντονίσει την εκστρατεία προβολής προς τα ελληνικά ΜΜΕ. Παράλληλα όλα τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι Σεφ τους θα τύχουν μεγάλης προβολής μέσω της ιστοσελίδας (http://www.ambafrance-gr.org) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας (facebook και twitter).